Kieswijzer levensbeschouwing

André Droogers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kieswijzer levensbeschouwing

paperback/ gebrocheerd: € 18.99

ISBN: 9789462984257, April 2017
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 325 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

beschrijving

Steeds meer mensen vullen hun levensbeschouwelijke rugzakje op eigen wijze. Vroeger bepaalden kerken de richting, nu maakt de meerderheid van de Nederlandse bevolking zelf uit wat zinnige antwoorden zijn op veel voorkomende levensvragen. Daarbij benut men alle bronnen die iets van waarde te bieden hebben, zowel religieuze als atheïstische bronnen.

Vooral de media zijn nu leverancier van ideeën. Het aanbod is groter en gevarieerder dan ooit. De overmaat aan suggesties kan desoriënterend werken. Hoe weet je of dat ene aansprekende inzicht uit de Happinez zo goed is als het lijkt?

Deze Kieswijzer helpt om wijzer te kiezen. De lezer kan de eigen voorkeuren expliciet maken. Vaak gaat het om keuzes als: 'Bestaat God?' 'Heb ik meer levens?', of: 'De rede is toch afdoende?' In het levensbeschouwelijke landschap zet dit boek wegwijzers neer die de mogelijke routes aangeven. Elke optie wordt op één bladzijde toegelicht, met oog voor contrast èn nuance. Kieswijzer levensbeschouwing is een handzame, praktische zingevingsgids.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.