Zwarte gaten

Gevangen in ruimte en tijd

Marcel Vonk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zwarte gaten

gebonden: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462984196, geïllustreerd, October 2017
Formaat: 23.9 (h) x 22.3 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 852 gram.

Uitgever: AUP

beschrijving

Het heelal spreekt tot de verbeelding en zwarte gaten zijn een blijvende Marcel Vonk bron van fascinatie. In dit rijk geïllustreerde boek ontrafelt theoretisch fysicus en wetenschapspopularisator Marcel Vonk dit natuurkundige fenomeen en beschrijft hij hoe zwarte gaten niet alleen tot intrigerende wetenschappelijke raadsels leiden, maar ook juist de mysteries van het heelal helpen oplossen. Hij gaat daarbij complexe concepten niet uit de weg, maar legt deze op eenvoudige wijze uit.

In de vorige eeuw werden zwarte gaten vooral op theoretisch vlak bestudeerd. De afgelopen jaren worden echter steeds meer technieken ontwikkeld waarmee deze ongrijpbare hemellichamen ook daadwerkelijk kunnen worden waargenomen. Vonk behandelt in dit boek deze nieuwe observationele ontwikkelingen, de laatste theoretische inzichten en ons begrip én onbegrip van zwarte gaten op toegankelijke wijze.

"Wie zwarte gaten snapt, snapt de kosmos. De angstaanjagende en tegelijk fascinerende heelalbewoners spelen de hoofdrol in een kraakhelder boek van fysicus Marcel Vonk. (...) Het resultaat is het beste Nederlandse boek dat ooit over deze kosmische veelvraten is verschenen."
-New Scientist

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.