Het Derde Rijk

Frits Boterman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Derde Rijk

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789462982840, geïllustreerd, March 2017
Formaat: 17.6 (h) x 11.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 182 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

serienaam/reeks: Elementaire Deeltjes

beschrijving

Hitlers Derde Rijk (1933-1945) is nog steeds een onuitputtelijk onderwerp van verhitte debatten en wetenschappelijk onderzoek, en omgeven door allerlei vragen. Hoe kon immers een volstrekt onbekende korporaal in Duitsland aan de macht komen en de grootste dictator en massamoordenaar van Europa in de twintigste eeuw worden? Hoe is het mogelijk dat tijdens de Holocaust vele miljoenen mensen systematisch werden vermoord?

Hoe moeten we het nationaalsocialisme duiden en het Derde Rijk als geheel interpreteren? Als een bedrijfsongeval, een totalitaire staat, een modern verschijnsel? Of als het resultaat van de Duitse geschiedenis? En welke rol speelde Hitler daarin? In het Elementaire Deeltje Het Derde Rijk geeft Frits Boterman in kort bestek een overzicht van deze extreme periode in de geschiedenis en legt
hij specifiek de nadruk op het beleid van de Duitse nazi's: hun ideologie, plannen, motieven en daden. Hij
beschrijft hoe het Derde Rijk zich ontwikkelde en hoe de Jodenvervolging en het vernietigingsproces verliepen: was er sprake van improvisatie of van planning? Hoe verliep het besluitvormingsproces? Het boek probeert ten slotte de ingewikkelde vraag te beantwoorden hoe en waarom een beschaafd land als Duitsland kon vervallen in zo'n extreme vorm van barbarij.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.