De TESLA revolutie

waarom de olie-industrie haar macht verliest

Willem Middelkoop; Rembrandt Koppelaar

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De TESLA revolutie

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462982079, geïllustreerd, 358 blz., March 2017
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 473 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

beschrijving

Een modern leven zonder elektriciteit en transport is ondenkbaar. Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken, komt tot nu toe uit de fossiele brandstoffen aardgas, aardolie en steenkool. Maar door het succes van onder andere zonne- en windenergie is er sprake van een nieuwe energierevolutie. Het verkoopsucces van Tesla Motors laat zien hoe snel de wereld verandert. De Tesla-revolutie is begonnen.

Toch kunnen we nog lang niet zonder olie. De vraag naar het zwarte goud stijgt nu al 150 jaar. De olieconflicten en de geopolitieke spanningen zijn daarom nu groter dan ooit. Maar door het enorme succes van vooral zonne-energie zal de macht van oliegiganten minder worden.


In De Tesla-revolutie gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap. In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel. Vragen als 'Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto's verkocht?' en 'Waarom raakt de goedkope olie op?' komen aan de orde.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.