Liefde volgens de wiskunde

patronen, bewijzen en de zoektocht naar de ultieme vergelijking

Hannah Fry

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Liefde volgens de wiskunde

gebonden: € 15.99

ISBN: 9789462982017, geïllustreerd, 120 blz., December 2016
Formaat: 18.5 (h) x 13.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

serienaam/reeks: TED-boeken

vertaald door: Joost Mulder

beschrijving

De achtbaan van de liefde is moeilijk in getallen uit te drukken: het is onmogelijk om vanuit een aantal simpele vergelijkingen vast te stellen wat liefdespartners voelen. Maar dat betekent niet dat wiskunde geen cruciaal middel zou zijn om inzicht in de liefde te verkrijgen.

Zoals de meeste dingen in het leven zijn er allerlei patronen in de liefde. En wiskunde is uiteindelijk de studie van patronen: van weersvoorspellingen tot schommelingen op de aandelenmarkt, van de banen van planeten tot de groei van steden. Al die patronen draaien, buigen en evolueren, net als de rituelen van de liefde.

In 'Liefde volgens de wiskunde' neemt Hannah Fry de lezer mee op een fascinerende reis door de patronen die onze liefdeslevens laten zien en past ze wiskundige formules toe op de meest voorkomende en toch complexe vragen over de liefde: wat is de kans op het vinden van een nieuwe liefde? Hoe waarschijnlijk is het dat het een blijvende liefde zal zijn? Hoe werken online-dating-algoritmes precies? Kunnen we op basis van speltheorie bepalen wie we in een café moeten aanspreken? Op welk punt in je datingbestaan zou je je moeten settelen?

Van een evaluatie van de beste strategieën voor online dating tot een definitie van het nevelige schoonheidsconcept: Fry laat met veel inzicht, humor en plezier zien dat wiskunde een onverwacht handig hulpmiddel is bij het omgaan met de ingewikkelde, vaak verbijsterende, soms gekmakende, maar altijd interessante mysteriën van de liefde.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe bonte collectie voorbeelden - van de wiskunde achter uiterlijke schoonheid tot de formules die schuilgaan achter seks - maken van dit handzame boekje een feest van leuke feitjes en mooie inzichten, dat leest als een trein.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.