Met zoveel woorden

gids voor trefzeker taalgebruik

Rik Schutz; Ludo Permentier

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Met zoveel woorden

paperback/ gebrocheerd: € 30.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462981805, geïllustreerd, September 2016
Formaat: 22.1 (h) x 15.1 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 935 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Soms ligt het op het puntje van je tong: je weet dat een bepaalde uitdrukking bestaat, maar je kunt er even niet opkomen. Dit boek wijst de weg naar manieren waarop je in het Nederlands iets krachtig en beeldend kunt uitdrukken.

'Met zoveel woorden' brengt de rijke uitdrukkingsmogelijkheden van onze taal samen. Voor wie schrijft of vertaalt kan het handig zijn om te zien op welke verschillende manieren je een idee, begrip of concept kunt verwoorden. Alle gangbare Nederlandse uitdrukkingen - een kleine 6.000 - zijn gerangschikt onder trefwoorden die kernachtig de betekenis van de uitdrukking benaderen. Een citaat bij elke uitdrukking illustreert het gebruik en zegt op een subtiele manier iets over de stijl, de context en betekenisnuances. Ook wordt het vermeld als een uitdrukking (bijna) alleen in Nederland of Vlaanderen bekend is. Het boek bevat veel intensiveringen, zoals 'schaterlachen' en 'over de grond rollen van het lachen'.

Het boek is onmisbaar voor vertalers, handig voor tekstschrijvers en een fantastisch naslagwerk voor iedereen die zich wil verlustigen aan de rijkdom aan uitdrukkingsmogelijkheden in het Nederlands. Het boek is de hedendaagse opvolger van het eens zeer populaire woordenboek 'Het juiste woord' van Brouwers en Claes.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Met zoveel woorden

paperback/ gebrocheerd: € 29.99
Soms ligt het op het puntje van je tong. Vaak weet je dat een bepaalde uitdrukking bestaat, maar kun je er even niet opkomen. Dit boek ...

Meer boekennieuws op Facebook.