Dood doet leven

Waarom praten over het einde gelukkiger maakt

Jeroen Terlingen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Dood doet leven

paperback/ gebrocheerd: € 16.99

ISBN: 9789462971387, 176 blz., April 2019
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 245 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

beschrijving

In DOOD DOET LEVEN volgt Jeroen Terlingen patiënten die te horen hebben gekregen dat ze niet meer beter kunnen worden. Of ze nu berusten of strijdbaar zijn: de communicatie over hun naderende dood verhoogt hun levenskwaliteit.
In onze 'maakbare' samenleving zijn mensen steeds minder bereid het leven te nemen zoals het komt. Praten over het levenseinde is niet makkelijk. De organisatie van de gezondheidszorg en de opleiding van zorgverleners dragen bij aan het grote zwijgen.
Enthousiaste individuen doen hun best om het praten over de dood gewoner te maken, maar er is méér nodig. Terlingen pleit voor een doula: een duizendpoot die iemand bijstaat in de laatste levensfase, steun en toeverlaat is voor naasten, medische dilemma's overziet, de weg weet in de bureaucratie, thuis is in zingevingsvragen en weet wat het is om afscheid te nemen en te rouwen.

JEROEN TERLINGEN was vakbondsjournalist, redacteur van Vrij Nederland en docent journalistiek. Hij publiceerde zeven biografieën en een roman. Daarnaast schrijft hij als ex-patiënt boeken en maakt hij films over de diagnose, behandeling en gevolgen van kanker.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.