De moederbanden

René den Ouden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De moederbanden

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462971110, 288 blz., January 2019
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

beschrijving

Een muzikale familie, een fataal ongeluk, het grote zwijgen

In de jaren zestig bloeit in een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers een uniek vocaal kwartet op. Met hun grote muzikale talent kunnen zij ontsnappen aan die benauwende wereld.

Dan sterft plotseling Anne, de alt-mezzo, na een auto-ongeluk. Het mysterieuze ongeluk, waarover in de familie slechts fluisterend wordt gesproken, ontwricht de prille loopbanen van de anderen.

Veertig jaar later is alleen sopraan Mieneke nog in leven. Om haar geheugen na een herseninfarct te prikkelen, gaat haar zoon Antonie op zoek naar de moederbanden met oorspronkelijke opnamen van het familiekwartet. De muziek maakt weliswaar veel herinneringen en verhalen los en ontrafelt geleidelijk de verborgen familiegeschiedenis, maar meer nog dan de nostalgie voedt die muziek een verlangen naar een zachte dood.

De moederbanden is een prachtige, intieme roman over familiebanden en -geheimen, verlies en afscheid nemen.


‘Een muzikale familie in een katholiek dorp, oude opnamen in bezit van een mysterieuze kapelaan en een verschrikkelijk ongeluk; dat verhaal wil ik lezen!’ Karel Glastra van Loon in 2004

‘Mooi is de wonderlijke energie van dit buitengewone verhaal. René den Ouden brengt zijn innige thematiek dicht bij de lezer. Je wilt er de hele tijd alles van weten.’ Thomas Verbogt


‘Een bijzonder verhaal over social climbing in de 20ste eeuw.’ Arnold Heumakers

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.