Afrekeningen

de onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal

Paul Vugts

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Afrekeningen

paperback/ gebrocheerd: € 16.99

ISBN: 9789462970595, 256 blz., July 2017
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 341 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Nederlands best ingevoerde misdaadjournalist over de onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal

Wat in 2012 begint als een conflict om een verdwenen partij cocaïne, ontaardt in een onderwereldvete waarin tientallen jonge criminelen met grof, soms extreem geweld worden geliquideerd. Wraak volgt op wraak - sleutelspelers grijpen naar de macht, ruimen ex-partners uit de weg of lopen over naar het rivaliserende kamp. Zeker drie onschuldige buitenstaanders worden vermoord doordat schutters zich vergissen. 
Het voorlopige dieptepunt is in maart 2016, als het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb op de stoep voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid wordt achtergelaten.
Paul Vugts beschreef de bedenkelijke flitscarrières van deze nieuwe generatie nietsontziende criminelen in zijn boek Doorgeschoten - dat eindigde met de ontluikende onderwereldvete. In Afrekeningen beschrijft hij hoe de hoofdrolspelers hun oorlog op straat proberen te beslechten met nieuwe liquidaties, terwijl justitie in Nederlandse en Marokkaanse rechtszalen veroordelingen najaagt in intrigerende strafprocessen.

De pers over Doorgeschoten:
'Vugts zit met Doorgeschoten akelig dicht op de actualiteit.' Vrij Nederland
'Een uitstekend boek!' Elsevier
'Doorgeschoten bevat goed gedoseerde komische noten in een verder bloedserieus boek.****' NRC Handelsblad
'Doorgeschoten, passender had Vugts zijn boek niet kunnen betitelen. Verplichte kost.*****' John van den Heuvel, De Telegraaf
'Een urgent boek.' Nieuwe Revu
'Doorgeschoten leest als een trein.' Dagelijkse Standaard

Paul Vugts (1974) is (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij schreef o.a. de bestsellers Hells Angels, motorclub of misdaadbende? (samen met Henk Schutten), De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld (samen met Bart Middelburg) en De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld. Van Doorgeschoten zijn 20.000 exemplaren verkocht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Afrekeningen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

Meer boekennieuws op Facebook.