Vergiftigd geschenk

Monique Desmet

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Vergiftigd geschenk

paperback/ gebrocheerd: € 23.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462952362, geïllustreerd, 330 blz., June 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 491 gram.

Uitgever: Proefschriftmaken B.V.

beschrijving

Aan de vooravond van de opstand tegen Nicolae Ceausescu in Roemenië, krijgt Alina Maurer de kans haar vaderland te verlaten door toedoen van Alex Pavel, een Belgisch zakenman die regelmatig voor zaken naar Boekarest reist. Hij neemt haar in dienst als au pair voor zijn drie kinderen. Alina, die zwaar heeft geleden onder het dictatoriale juk, slaagt er in België in het wantrouwen en de paranoia, aangekweekt wegens de alomtegenwoordige Securitate, de geheime politie in Roemenië, van zich af te schudden. Langzaamaan groeit er een hechte band tussen Alina en de twintig jaar oudere Alex, die zelf met spoken uit het verleden af te rekenen heeft. Het duurt niet lang voor de vriendschap omslaat in liefde. Nochtans verbergen ze aanvankelijk beiden, elk om hun eigen goede redenen, hun gevoelens voor elkaar. Wanneer ze dan toch aan de passie toegeven, komt een bekentenis van Alex' broer de prille verhouding op losse schroeven zetten.


De opbrengst van 'Vergiftigd geschenk' gaat integraal naar het goede doel, met name naar verenigingen die zich inzetten voor het welzijn van kinderen.
De gekozen verenigingen zijn: Het Kinderarmoedefonds (bestrijden van kinderarmoede in Vlaanderen), Cunina (financiële adoptie en projecten ten behoeve van kinderen in ontwikkelingslanden), UNICEF (het Kinderrechtenfonds van de Verenigde Naties) en de vzw Nestwarmte (Vakanties in België voor kansarme Roemeense kinderen).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.