Clara de Gentse boetvaardige dochter

Kirsten van Malderen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Clara de Gentse boetvaardige dochter

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462951587, geïllustreerd, 225 blz., April 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Uitgeverij Partizaan & Uitgeverij BOXPress

beschrijving

Na haar meeslepende debuutroman 'Cuberdons met lavendel', neemt Kirsten Van Malderen u weer mee in het Gentse verleden. In 'Clara' krijgt u de duistere zijde te zien van de prachtige Arteveldestad in het midden van de 19de eeuw.

Net buiten het centrum van de bruisende stad, ligt het slotklooster van de Karmelietessen, met ernaast het huis der boetvaardige dochters en dit amper een straat van de oorden van ontucht. Enkele nonnen, bijgestaan door weldoensters uit de bourgeoisie, ontfermen zich over gevallen meisjes met als doel hen weer zuiver te maken voor de wereld buiten de muren van het huis der boetvaardige dochters. De vermenging van rijk en arm uit zich door de prostitutie die vaak verdoken maar voelbaar aanwezig is. Clara, een meisje van de middenklasse, wordt getormenteerd door de dood van haar vader. Ze begeeft zich op gevaarlijke wegen en is een verloren 'kind'. Liefde is voor haar iets van lang vervlogen tijden, drank haar enige bondgenoot. Kan Clara de liefde nog toelaten, kan ze boete doen voor de zonden die ze begaan heeft? Kan ze nog gered worden? Een verhaal over oprechte liefde, extreem verdriet en hoop die altijd blijft branden. Fictie en realiteit versmelten zich in een verhaal dat blijft nazinderen. Van Malderen verrichtte opnieuw heel wat historisch opzoekingswerk.

OVER DE AUTEUR

Kirsten Van Malderen werd geboren in 1982 te Gent. Haar liefde voor Gent kreeg ze mee van haar geliefde grootvader die zich intensief bezighield met het verzamelen van alles wat er over Gent te boek verscheen. Na zijn overlijden liet zijn dochter, Kirstens mama, hem verder leven in deze passie. Kirsten studeerde in 2006 af als Germaniste Engels- Nederlands. Ze woont in Gent met haar echtgenoot en twee dochtertjes.

In 2013 debuteerde ze met de historische roman 'Cuberdons met lavendel', die intussen bij uitgeverij Partizaan aan de derde druk toe is.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kirsten Van Malderen werd geboren in 1982 te Gent. Haar liefde voor Gent kreeg ze mee van haar geliefde grootvader die zich intensief bezighield met het verzamelen van alles wat er over Gent te boek verscheen. Na zijn overlijden liet zijn dochter, Kirstens mama, hem verder leven in deze passie. Kirsten studeerde in 2006 af als Germaniste Engels- Nederlands. Ze woont in Gent met haar echtgenoot en twee dochtertjes.

In 2013 debuteerde ze met de historische roman ‘Cuberdons met lavendel’, die intussen bij uitgeverij Partizaan aan de derde druk toe is.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.