Brein & zorg

dé verpleegkundige uitdaging

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Brein & zorg

paperback/ gebrocheerd: € 53.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462927568, March 2017
Formaat: 24.7 (h) x 17.1 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 802 gram.

Uitgever: Acco

redactie: Rudy Baumans; Katrin Gillis

beschrijving

De zorg voor patiënten met een neurologische aandoening en voor hun entourage kent vele dimensies. Geen enkel specialisme is dan ook zo interdisciplinair als de neurowetenschappen.

In het boek Brein & zorg leggen meer dan 20 experts uit hoe de hersenen werken en wat er precies misgaat bij de meest voorkomende neurologische ziektebeelden. Ze doen dat in een begrijpbare taal, maar steeds wetenschappelijk onderbouwd.

Neurologische aandoeningen hebben vaak ernstige fysieke en cognitieve gevolgen voor de patiënt, wat hem bijzonder kwetsbaar maakt. De verpleegkundige heeft daarbij een centrale rol als observator en compagnon. Een goede basiskennis van de belangrijkste neurologische aandoeningen én bijzondere aandacht voor de relatie met de patiënt zijn dan ook onontbeerlijk. Het online leerplatform Sofia biedt nuttige handvaten om op een gepaste manier met deze patiënten om te gaan. Sofia maakt het bovendien mogelijk om in te spelen op de snel veranderende neurologische wetenschap.

Auteurs Rudy Baumans en Katrin Gillis zijn beiden verpleegkundige experts in de neurologie en engageren zich als bestuurslid in de Belgische Vereniging voor Neuroverpleegkundigen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.