De duidelijke directeur

gouden communicatietips voor elke school

Karina Verhoeven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De duidelijke directeur

paperback/ gebrocheerd: € 28.65: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462927360, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 24.7 (h) x 17.2 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 383 gram.

Uitgever: Acco C.V., Uitgeverij

illustrator: Glenn Elet

beschrijving

Leerlingen, ouders, leerkrachten, het schoolbestuur, de participatieraad, de collega-directeurs in de scholengemeenschap, de inspectie... Als directeur ben je het aanspreekpunt en de informatiebron voor veel partijen, ook als er moeilijke knopen moeten doorgehakt worden. Iedereen altijd z'n zin geven is onmogelijk, maar je kunt wel controleren hoe je beslissingen doorpraat en erover communiceert. Een directeur die erin slaagt een boodschap open en duidelijk te brengen, oogst niet steeds instemming, maar wel begrip en respect.

Hoe je dat soort rechtvaardig schoolhoofd wordt, vertelt Karina Verhoeven in De duidelijke directeur. Aan de hand van casussen, stappenplannen, checklists en voorbeelden uit het secundair en basisonderwijs, toont de auteur hoe je op een constructieve manier omgaat met uiteenlopende situaties. Of het nu gaat om het wegsturen van een leerling, het evalueren van een leerkracht of het verantwoorden van een budgettering, altijd is er een manier om positief uit het gesprek te komen.

In dit boek besteedt de auteur ook aandacht aan de samenwerking binnen het schooldirectieteam, een brandend actueel thema. Schaalvergroting of schoolvergroting? Hoe moeten we het noemen? Feit is dat directies, die vroeger meestal leerkracht en koning waren in de eigen klas, nu meer en beter moeten gaan communiceren in een team om samen positieve resultaten voor de school en/of de scholengroep te behalen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.