Het speelveld, de spelregels en de spelers

handboek sociologie

Vranken Jan; Erik Henderickx; Geert Van Hootegem

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het speelveld, de spelregels en de spelers

gebonden: € 46.65: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462927285, October 2016
Formaat: 24.5 (h) x 17.2 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 1082 gram.

Uitgever: Acco

beschrijving

Het speelveld, de spelregels en de spelers? is de zesde editie van dit handboek, dat al 22 jaar de centrale concepten en leerstukken uit de sociologie, met toepassingen op de samenleving en haar componenten, toelicht in een toegankelijke taal en vorm. Het boek plaatst de grote maatschappelijke ontwikkelingen in hun context en stelt de lezer in staat om de drijvende krachten in de samenleving beter te begrijpen. Tegelijk helpt het de lezer om inzicht te krijgen in de eigen positie in de samenleving en de invloed daarvan op het handelen.

Deze herwerking bevat een nieuw hoofdstuk over de toestand van de samenleving vandaag. Naast het dilemma gelijkheid versus ongelijkheid, nemen de auteurs ook de andere grote maatschappelijke spanningsvelden onder de loep, zoals individu versus samenleving, nature versus nurture en solidariteit versus strijd. Het handboek bevat verder ook korte biografieën van de belangrijkste klassieke en moderne sociologen, een uitvoerige literatuurlijst en een personen- en zakenregister.

Meer dan voorheen is de aanpak van dit handboek blended. Op de Acco-website is competentiegericht studiemateriaal beschikbaar. Docenten vinden er digitale extra's, zoals PowerPoint-presentaties, studietaken, zelftoetsen en een glossarium.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.