Binnenklasdifferentiatie, een beroepshouding, geen recept

praktijkgids voor leraren, student-leraren en lerarenopleiders

Els Castelein; Joke Coens; Kristof De Witte; Annelies Houben; Wim Lauwers; Jarno Segers; Kris van den Branden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Binnenklasdifferentiatie, een beroepshouding, geen recept

paperback/ gebrocheerd: € 21.15: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462925601, geïllustreerd, 152 blz., February 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: Acco

illustrator: Jan van Esch

beschrijving

Onderwijsprofessionals zijn het er over eens dat binnenklasdifferentiatie een must is in het hedendaagse onderwijs. Maar hoe pak je dit aan in de praktijk? De auteurs reiken in deze praktijkgids concrete manieren aan om binnenklasdifferentiatie toe te passen in het leerplichtonderwijs en in de lerarenopleiding.

Het eerste hoofdstuk schetst een (conceptueel) kader voor binnenklasdifferentiatie dat je ook los in het boek terugvindt. De verschillende onderdelen van het kader worden daarna in afzonderlijke hoofdstukken dieper uitgewerkt. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan de lerarenopleiding en hoe lerarenopleiders hun studenten vertrouwd kunnen maken met het thema. Het conceptueel kader van deze praktijkgids is bruikbaar zowel in het lager, middelbaar als in het hoger onderwijs. De vele praktijkvoorbeelden in het boek komen uit het middelbaar onderwijs en de lerarenopleiding voor middelbaar onderwijs.

Je hoeft deze gids niet noodzakelijk in chronologische volgorde te lezen. Laat je keer op keer leiden door die delen die je het meest inspireren!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.