Speel je vrij 2

praktijkboek balspelen

Leysen Hilde; Toon Dehandschutter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Speel je vrij 2

gebonden: € 31.30: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462925489, October 2016
Formaat: 24.3 (h) x 17.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: Acco C.V., Uitgeverij

beschrijving

Speel je vrij! 2 is een vervolg op Speel je vrij! Praktijkboek balspelen. Het bevat veel nieuwe spelideeën voor de derde graad van de lagere school en het secundair onderwijs. Kio Rahi, Kho kho, eenvoudig flagball e.a. worden in spelreeksen aangeboden, van eenvoudig naar complex. Bij het samenstellen van dit praktijkboek stond de bekommernis om spelplezier en actieve deelname steeds voorop.

Net zoals in het eerste spelenboek kiezen de auteurs voluit voor een SpelenderWijs-aanpak, waarin beter leren spelen een centrale plaats inneemt. Ze promoten het spelen in vaste heterogene teams en voorzien een didactisch kader om spelvormen zelf op maat te kunnen maken van de spelers. Ze houden de technische vereisten binnen de verschillende spelen zo toegankelijk mogelijk. Hierdoor komt het accent tijdens het leerproces onmiddellijk op spelacties te liggen. Ze opteren voor noodzakelijke interventies in de spelomgeving en passen spelregels aan zodat spelers voldoende tijd of ruimte krijgen om de gepaste keuze te maken bij het oplossen van een speluitdaging.

Speel je vrij! 2 is vooral bedoeld voor leerkrachten LO en toekomstige leerkrachten LO, maar het bevat zeker ook voldoende leuke spelvormen voor de trainer in een club, jeugdbewegingen en elke spelliefhebber. Spel laat zich immers niet begrenzen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.