Leren in beweging

activiteiten bewegingsintegratie voor kleuters

Marie Vandebroek; Dorien Wassink; Cindy Rutten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leren in beweging

paperback/ gebrocheerd: € 31.30: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462924826, 200 blz., March 2016
Formaat: 24.7 (h) x 17.3 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 364 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

Het belang van fysieke activiteit kan niemand ontkennen. Een fysiek actieve levensstijl draagt al van op zeer jonge leeftijd bij aan de gezondheid. Het boek Leren in beweging: activiteiten bewegingsintegratie voor kleuters wil kinderen meer laten bewegen (fysieke activiteitsgraad verhogen), beter laten bewegen en cognitieve doelen beter laten bereiken.

Het boek is een onmisbare activiteitenbundel voor iedereen die met kinderen werkt. Het is samengesteld voor kleuterleid(st)ers, leerkrachten lichamelijke opvoeding en bewegingsopvoeding in het kleuteronderwijs, kinderverzorgers ... voor iedereen die graag op een actieve manier aan de slag gaat met kinderen en wil werken aan het lichamelijk welzijn van kinderen. De activiteiten zijn in eerste instantie gericht op kinderen van vier tot zes jaar, maar zijn heel eenvoudig aan te passen aan het niveau van jongere en oudere kinderen.

De activiteiten zijn logisch en volgens een vaste structuur opgebouwd. Ze maken het mogelijk diverse leerinhouden (taal, wiskunde, muziek...) aan te reiken op een bewegende manier. Binnen elke activiteit komen verschillende mogelijkheden tot differentiatie en variatie aan bod en er is telkens voldoende ruimte voor eigen interpretatie en invulling van de activiteiten. De activiteiten zijn dan ook bij uitstek toepasbaar in verschillende contexten en voor het aanbrengen van uiteenlopende onderwerpen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.