Ergotherapie in de geriatrie

basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ergotherapie in de geriatrie

paperback/ gebrocheerd: € 30.40: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462922983, 320 blz., September 2015
Formaat: 24.6 (h) x 17.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 623 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

redactie: Koen Geenen

illustrator: Mathias Waterschoot

beschrijving

De geriatrie is voor ergotherapeuten een zeer divers werkdomein, dat de laatste jaren sterk geëvolueerd is. Niet alleen de generatie ouderen verandert, maar ook hun verwachtingen en noden. De ergotherapie evolueert met die maatschappelijke tendensen mee. In die context biedt dit boek de ergotherapeut een stevige basis voor de dagelijkse praktijk. Bijzondere aandacht gaat naar kwaliteitsvol handelen en redeneren in alle ergotherapeutische interventies bij de meest voorkomende pathologieën. Daarbij staan betrokkenheid en empowerment van de oudere centraal, maar ook positief ouder worden, ondanks de aanwezige beperkingen.

Naast een theoretische onderbouw en evidence-based inzichten geeft dit boek heel wat handvaten voor de dagelijkse praktijk in diverse werkterreinen. Het biedt een overzicht van methodische kaders, assessments en direct inzetbare coachingsstrategieën. Nieuw in deze editie zijn de uitbreidingen en praktische tools, die bij het boek beschikbaar zijn op de website van ACCO.

Na Ergotherapie in de gerontologie (L. De Coninck, 2008) resulteert dit handboek opnieuw uit een succesvolle samenwerking tussen de acht opleidingen bachelor in de ergotherapie en het Vlaams Ergotherapeutenverbond. Het richt zich tot hogeschoolstudenten en ergotherapeuten uit het werkveld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.