De arena's van het arbeidsbestel

inleiding tot de sociologie van arbeid en arbeidsverhoudingen

Christophe Vanroelen; Erik Henderickx; Valeria Pulignano

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De arena's van het arbeidsbestel

paperback/ gebrocheerd: € 43.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462922471, 360 blz., February 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

Arbeidssociologie richt zich op de studie van het sociale fenomeen 'arbeid'. Arbeid heeft een erg belangrijke plaats in ons leven. Daarom zijn sociologische vragen over arbeid bijzonder divers. Arbeidssociologen buigen zich onder meer over de manier waarop we 'arbeid' organiseren in onze samenleving, of staan stil bij de rol van de verschillende actoren die vorm geven aan het arbeidsbestel: werknemers, werkgevers, vakbonden, de overheid... Ze analyseren ook de gevolgen van arbeid voor werknemers en de samenleving, bijvoorbeeld op het vlak van zingeving of sociale ongelijkheid.

De arena's van het arbeidsbestel geeft een actueel overzicht van de arbeidssociologische kennis en inzichten, die toelaten actuele arbeidsvraagstukken te begrijpen en er kritisch over te reflecteren. Het boek besteedt aandacht aan de drie arena's van het arbeidsbestel: de arbeidsorganisatie, de arbeidsmarkt en de arbeidsverhoudingen. Ook de historische ontwikkeling van ons arbeidsbestel komt aan bod.

Dit basiswerk is bedoeld voor iedereen die een inzicht wil verwerven in de sociologische concepten achter ons arbeidsbestel. Voor studenten in de sociologie, andere sociale wetenschappen en economische wetenschappen is het verplicht studiemateriaal. De kwaliteit van dit handboek is gegarandeerd door de interuniversitaire samenwerking die eraan ten grondslag ligt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.