12 sleutels voor duurzaam HRM

winst voor organisatie, medewerkers én maatschappij

Peggy de Prins

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
12 sleutels voor duurzaam HRM

paperback/ gebrocheerd: € 31.85: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462921764, geïllustreerd, 208 blz., April 2015
Formaat: 24.8 (h) x 17.4 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 540 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

Het strategische HR-denken stoot vandaag op zijn grenzen. Met het perspectief van langer te moeten werken, daagt de H(uman)-kant de hardere M(anagement)-kant uit. Dit boek vertrekt van de boude stelling: Duurzaam HRM is in. Strategisch HRM is oud(t).
De maatschappelijke context vandaag duidt op een failliet van het eenzijdige aandeelhoudersmodel en kortetermijndenken, ten voordele van een duurzaam stakeholdersmodel. Duurzaam HRM biedt net dat moderne perspectief op het samenspel van mens en organisatie. Het geeft goed werkgeverschap handen en voeten. Duurzaam HRM is waarderend, engagerend, verbindend, inclusief, innoverend én loopbaangericht. Bovendien profileert het zich als een gedeelde en wederkerige praktijk, waarbij naast HR-professionals, elke manager én elke medewerker verantwoordelijkheid dragen.

12 sleutels voor duurzaam HRM brengt de praktijkgerichte HR-sleutels aan binnen een
ruimer theoretisch beleidskader. Door de vele cases en tips zijn de sleutels herkenbaar en toepasbaar. Anderzijds geeft het theoretische kader slagkracht om het verhaal te begrijpen, te verdedigen of net te bekritiseren. Elke sleutel eindigt met een duurzaamheidsvraag die uitnodigt tot zelfreflectie en discussie met collega's, leidinggevenden of andere betrokkenen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.