Franchise

Een korte introductie

J.H. Kolenbrander

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Franchise

paperback/ gebrocheerd: € 26.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462908611, December 2020

Uitgever: Boom juridisch

serienaam/reeks: Korte introducties

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Franchising is een populaire vorm van samenwerking waarbij de franchisegever – eigenaar van de franchiseformule – een zakelijke samenwerking aangaat met franchisenemers. Deze franchisenemers zijn zelfstandig ondernemers die hun onderneming onder de vlag van de betreffende formule willen gaan exploiteren om profijt te hebben van de naamsbekendheid van de formule en de daar aanwezige kennis en knowhow. Tijdens deze nauwe samenwerking mogen de franchisenemers gebruikmaken van de intellectuele eigendomsrechten van de franchisegever en ontvangen zij voortdurende ondersteuning en bijstand van de franchisegever.

Mede gezien de populariteit zullen steeds meer (rechts)personen met franchising te maken hebben of gaan krijgen. 'Franchise – een korte introductie' probeert voor adviseurs, zoals bedrijfsjuristen, advocaten en accountants, op een zo laagdrempelig mogelijke manier enkele belangrijke juridische facetten van de franchisesamenwerking te bespreken. Denk daarbij aan onderwerpen als de franchiseovereenkomst, exploitatieprognoses, non-concurrentiebedingen, intellectuele eigendomsrechten en zorgplichten. Uiteraard wordt ook de Wet franchise uitvoerig besproken. Na het lezen van dit boekje heeft de lezer een goed inzicht in franchising. Hierdoor is deze korte introductie ook zeer geschikt voor studenten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Franchise

paperback/ gebrocheerd: € 26.00
Franchising is een populaire vorm van samenwerking waarbij de franchisegever - eigenaar van de franchiseformule - een zakelijke samenwerking ...

Meer boekennieuws op Facebook.