Nederlandse Encyclopedie Empirical Legal Studies

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nederlandse Encyclopedie Empirical Legal Studies

gebonden: € 149.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462908369, December 2020
Formaat: 24.9 (h) x 18.2 (b) x 6.0 (d) cm. Gewicht: 1706 gram.

Uitgever: Boom juridisch

redactie: Catrien Bijleveld; Arno Akkermans; Marijke Malsch; Bert Marseille; Monika Smit

beschrijving

Dit is de eerste editie van de Nederlandse Encyclopedie Empirical Legal Studies (ELS). Steeds vaker worden op allerlei deelgebieden van het recht juridisch relevante vragen beantwoord met behulp van empirisch onderzoek. Zulk empirisch-juridisch onderzoek richt zich op de assumpties waarop het recht is gestoeld, de wijze waarop dat recht in de praktijk functioneert en de effecten van het recht. Deze encyclopedie bevat een overzicht van wat er in Nederland de afgelopen 25 jaar aan ELS verricht is.

In 33 hoofdstukken beschrijven gerenommeerde auteurs de bevindingen uit het empirisch-juridische onderzoek dat de afgelopen 25 jaar op hun rechtsgebied in Nederland is verricht en de implicaties daarvan voor de rechtspraktijk. Ook geven zij aan waar toekomstig onderzoek zich op zou moeten richten.

Het resultaat is een fascinerend overzicht van een veld dat momenteel volop in ontwikkeling is. De bijdragen bieden niet alleen inzicht in de stand van zaken binnen de verschillende deelgebieden, maar ook in de uiteenlopende mate waarin de empirie van het recht daar is doorgedrongen en rechtsvorming zelf weer beïnvloedt.

De Nederlandse ELS-encyclopedie vormt een referentiepunt van wat er in Nederland de afgelopen 25 jaar aan ELS is verricht en een ijkpunt voor de jaren die komen. Wie zich op ‘evidence-informed’ wijze bezig wil houden met het recht, kan zich door de bundel laten informeren. Wie zelf empirisch-juridisch onderzoek wil doen, kan zich door de bundel laten inspireren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.