Internationaal privaatrecht begrepen

A.G. Awesta

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Internationaal privaatrecht begrepen

paperback/ gebrocheerd: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462908345, 222 blz., August 2020
Formaat: 24.3 (h) x 17.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 430 gram.

Uitgever: Boom juridisch

serienaam/reeks: Recht begrepen

beschrijving

Internationaal privaatrecht begrepen is geschreven voor alle (hbo-)opleidingen waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan. Zo wordt niet alleen aandacht besteed aan de drie (klassieke) hoofdonderdelen van het internationaal privaatrecht (IPR), maar er wordt ook uitvoerig stilgestaan bij het eenvormig privaatrecht. Gaandeweg worden in dit boek de belangrijke concepten en begrippen op een toegankelijke wijze uitgelegd en gevisualiseerd. Dit maakt het boek geschikt voor zowel klassikaal onderwijs als zelfstudie.

Dit boek bestaat uit vier delen. Om de internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter beter te kunnen begrijpen, worden deze betrekkingen in hoofdstuk 1 in een historisch perspectief en een juridische context geplaatst. Dit leidt tot een nadere afbakening van het IPR dat uiteenvalt in
het internationaal bevoegdheidsrecht, het conflictenrecht en het erkenning- en tenuitvoerleggingsrecht. Deze onderdelen zijn in hoofdstuk 2 tot en met 4 van het boek uitgewerkt. De auteur behandelt in deze hoofdstukken verschillende verdragen en verordeningen, zoals het Weens Koopverdrag en Brussel I-, Rome I- en Rome II-verordeningen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.