Strafvorderlijke aspecten van het DNA-onderzoek

J. de Klerk; R. Robroek; S.C. Tang

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Strafvorderlijke aspecten van het DNA-onderzoek

paperback/ gebrocheerd: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462908284, 116 blz., December 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 245 gram.

Uitgever: Boom juridisch

serienaam/reeks: OM-reeks

beschrijving

DNA speelt een steeds grotere rol bij de opheldering van gepleegde strafbare feiten. Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden en continu (nieuwe) ontwikkelingen zichtbaar op DNA-gebied. In het DNA-onderzoek – zowel in de opsporingsfase als na de veroordeling – is voor het openbaar ministerie een centrale rol weggelegd.

In dit boek worden de wettelijke verplichtingen in kaart gebracht die het openbaar ministerie ten aanzien van het DNA-onderzoek heeft. In deel I staat het DNA-onderzoek tijdens de opsporingsfase centraal. Na een beschrijving van het juridisch kader, worden twee thema’s verder uitgediept: de rechtsbescherming bij DNA-onderzoek in de opsporing en het bewaren van DNA-gegevens.
In deel II staat het DNA-onderzoek na de veroordeling centraal. Ook hier wordt eerst het juridisch kader uiteen gezet, waarna in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de reikwijdte van de in artikel 2 van de Wet DNA-V geformuleerde uitzonderingsgronden en de wijze waarop de besluitvorming in het kader van de Wet DNA-V plaatsvindt.

Dit boek biedt een verhelderende handreiking aan de praktijk op het terrein van het DNA-onderzoek in de opsporingsfase en na de veroordeling. Het is bestemd voor zowel praktijkjuristen als diegenen die in meer wetenschappelijke zin in de juridische kaders van DNA-onderzoek geïnteresseerd zijn.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteurs zijn allen werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie. Mr. S.C. Tang en mr. J. de Klerk als senior wetenschappelijk medewerker en mr. dr. R. Robroek als raadadviseur. Laatstgenoemde is tevens universitair docent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen.inhoudsopgaveInleiding; Deel I DNA-onderzoek in de opsporingsfase; Overzicht taken en bevoegdheden OM bij DNA-onderzoek in de opsporingsfase; Deel II DNA-onderzoek na de veroordeling; Overzicht taken en bevoegdheden OM bij DNA-onderzoek na de veroordeling
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.