Juridische methoden

Casusoplossen, jurisprudentie-analyse en argumenteren

H.T.M. Kloosterhuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Juridische methoden

paperback/ gebrocheerd: € 41.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907713, 325 blz., August 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 624 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom Juridische studieboeken

trefwoorden: juridisch juridische methoden

beschrijving

Wie jurist wil worden, moet niet alleen kennis van het recht verwerven, maar ook juridische vaardigheden. Een centrale vaardigheid is het kunnen oplossen van een juridisch probleem – een casus. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als systematische handleiding voor het oefenen met de methoden van casusoplossen. Die methoden
zijn gericht op het vinden en analyseren van rechtsregels en op het toepassen van die regels in het licht van de feiten van de casus. In de tweede plaats biedt deze uitgave praktische instructies voor het beargumenteren van een casusoplossing. Stap voor stap wordt gedemonstreerd hoe men van een overzicht van pro- en contraargumenten kan komen tot een overtuigend, helder en correct geformuleerd juridisch betoog.

Deze zesde druk bevat een nieuw hoofdstuk over het analyseren van annotaties. Er zijn ook nieuwe opdrachten toegevoegd. Uitwerkingen hiervan zijn te vinden op de website www.juridischemethoden.nl. Op die website zijn nog vele andere opdrachten met uitwerkingen te vinden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Harm Kloosterhuis (neerlandicus en jurist) werkt aan de Erasmus School of Law en het Erasmus University College. Hij is tevens verbonden aan De Juridische Argumentatiekliniek. Zijn columns Vijf minuten rechtsfilosofie (in samenwerking met Carel Smith) en Denkfouten en drogredenen in juridische argumentatie verschijnen maandelijks bij het tijdschrift Ars Aequi (weblogs.arsaequi.nl).toelichtingEen systematische handleiding voor het oefenen met de methoden van casusoplossen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.