Jeugdrecht begrepen

Lydia Janssen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jeugdrecht begrepen

paperback/ gebrocheerd: € 41.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907591, 355 blz., July 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 687 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

beschrijving

Jeugdrecht begrepen maakt de lezer in toegankelijke taal en op een praktische manier vertrouwd met de hoofdlijnen van het jeugdrecht en wil praktische juridische ondersteuning bieden aan (aanstaande) beroepskrachten die met jeugdigen te maken hebben.

Het boek bestaat uit vier delen. Deel 1 beschrijft het personenen familierecht. Deel 2 schetst het jeugdstrafrecht, inclusief het in 2014 ingevoerde nieuwe adolescentenstraffenstelsel. Deel 3 beschrijft de organisatie van de jeugdhulp in de Jeugdwet en deel 4 schetst een aantal hoofdlijnen van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind.

De website www.jeugdrechtbegrepen.nl biedt naast toetsmateriaal een grote hoeveelheid casus, aan de hand waarvan de stof in de onderwijspraktijk geoefend kan worden.

Doelgroep
Het boek is geschreven voor mbo en hbo-studenten die het vak jeugdrecht in hun opleiding volgen én voor jeugdprofessionals en anderen die in de praktijk met het jeugdrecht te maken hebben.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lydia Janssen is ruim twintig jaar werkzaam als juridisch adviseur en opleider van professionals in de jeugdhulp, de jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein.toelichtingJeugdrecht begrepen maakt de lezer in toegankelijke taal en op een praktische manier vertrouwd met de hoofdlijnen van het jeugdrecht en wil praktische juridische ondersteuning bieden aan (aanstaande) beroepskrachten die met jeugdigen te maken hebben.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.