Hoofdzaken formeel belastingrecht

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoofdzaken formeel belastingrecht

paperback/ gebrocheerd: € 65.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907454, 668 blz., August 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 1144 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom fiscale studieboeken

redactie: E.C.G. Okhuizen; L.J.A. Pieterse

trefwoorden: belastingheffing belastingrecht fiscaal

beschrijving

Kennis van het formele belastingrecht is van groot belang voor de realisering van het materiële belastingrecht. Dat besef dringt steeds meer door. De aandacht voor het formele belastingrecht is het afgelopen decennium dan ook sterk toegenomen.

Dit boek bevat een overzicht van het formele belastingrecht in de ruimste zin van het woord. Het biedt een toegankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen op dat gebied. Niet alleen de heffing en invordering en de daarmee verband houdende verplichtingen komen aan bod. Ook wordt ruimschoots aandacht besteed aan onderwerpen als de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, de vaststellingsovereenkomst, vertegenwoordiging, het fiscale procesrecht, fraus legis en het fiscale boete- en strafrecht.

Hoofdzaken formeel belastingrecht is primair bedoeld als studieboek voor studenten fiscaal recht en fiscale economie aan universiteiten en hogescholen, maar het is ook geschikt voor de fiscale beroepspraktijk.


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDit boek bevat een overzicht van het formele belastingrecht in de ruimste zin van het woord. Het biedt een toegankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen op dat gebied.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.