Uitleg van de Grondwet

Ernst Hirsch Ballin; Eric Janse de Jonge; Gert-Jan Leenknegt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Uitleg van de Grondwet

paperback/ gebrocheerd: € 36.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907324, 590 blz., January 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 1082 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

trefwoorden: juridisch grondwet

beschrijving

Deze studenteneditie is een beperkte uitgave van het systematisch en artikelsgewijs grondwetscommentaar dat sinds vijf jaren als webcommentaar op www.nederlandrechtsstaat.nl wordt gepubliceerd. De complete boekuitgave zal medio 2020 verschijnen. Terwijl navigeren op de website geschikt is voor degenen die een antwoord zoeken op specifieke vragen, brengt de boekuitgave het commentaar letterlijk onder handbereik van degenen die intensief studie maken van het Nederlandse constitutionele recht.

Tal van instellingen, burgers en ambtsdragers spelen een rol in ons constitutionele bestel, of zijn betrokken bij de meningsvorming over recht en politiek. Met hun opvattingen en besluiten geven zij – bewust of onbewust – uitleg en toepassing aan de Grondwet. Maar zij kunnen niet van de Grondwet maken wat ze willen. Zoals elke te interpreteren tekst draagt ook de Grondwet haar geschiedenis mee, in dit geval zelfs een van meer dan twee eeuwen ingrijpende sociale en culturele veranderingen.

Er is meer te zeggen over de uitleg van de Grondwet dan een weergave van de tekst en geschiedenis van elk artikel(lid). Het gaat immers om een levende grondwet die naar haar aard nooit klaar is. Daarover gaat deze bundel.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDeze studenteneditie is een beperkte uitgave van het systematisch en
artikelsgewijs grondwetscommentaar dat sinds vijf jaren als webcommentaar
op www.nederlandrechtsstaat.nl wordt gepubliceerd. D
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.