Wetgeving Jeugdrecht

Jolande uit Beijerse

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wetgeving Jeugdrecht

paperback/ gebrocheerd: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907294, 366 blz., February 2020
Formaat: 21.3 (h) x 15.3 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 535 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom Juridische wettenbundels

beschrijving

Het Nederlandse jeugdrecht overschrijdt de grenzen van verschillende rechtsgebieden (het strafrecht, het civiele recht en het staats- en bestuursrecht), maar wordt ook bestudeerd en gehanteerd door (aankomende) professionals buiten het recht, zoals pedagogen, psychologen en criminologen. Mede daarom was er in de praktijk behoefte aan een handzaam werk waarin de belangrijkste jeugdwetgeving bij elkaar is gebracht. Deze wettenbundel beoogt in die behoefte te voorzien.

De geselecteerde jeugdwetgeving wordt overzichtelijk gepresenteerd in zes rubrieken: internationaal, gezag en jeugdbescherming, jeugdhulp, leerplicht en schoolverzuim, jeugdstraf(proces)recht en justitiële jeugdinrichtingen. Deze bundel is gebaseerd op de geldende regelgeving van januari 2020.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De redactie was in handen van mr.dr. Jolande uit Beijerse, universitair hoofddocent straf- en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en rechter-plaatsvervanger bij het team jeugd van de rechtbank Rotterdam.toelichtingDe belangrijkste wetten gepresenteerd in zes rubrieken: internationaal, gezag en jeugdbescherming, jeugdhulp, leerplicht en schoolverzuim, jeugdstraf(proces)recht en justitiële jeugdinrichtingen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.