De advocatuur als onderneming

Een gids voor de succesvolle en winstgevende exploitatie van een advocatenkantoor

Willem Hengeveld

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De advocatuur als onderneming

paperback/ gebrocheerd: € 63.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907287, geïllustreerd, 410 blz., January 2020
Formaat: 23.8 (h) x 17.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 790 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

beschrijving

De advocatuur moet op veel fronten professionaliseren en moderniseren. Een duidelijke en een realistische strategie is een allereerste vereiste. De eisen van deze en de komende tijd verlangen dat een advocatenkantoor, onafhankelijk van de omvang, als een professionele en moderne onderneming wordt gedreven, wil het toekomstbestendig zijn.

Om als advocatenkantoor toekomstbestendig te zijn is het cruciaal om de bedrijfsvoering te professionaliseren. Denk daarbij aan zaken zoals de dagelijkse leiding, ICT, automatisering van processen, legal project management, strategie met betrekking tot pricing, marketing en business development, compliance-eisen die steeds belangrijker worden en last but zeker not least, personeelsbeleid; doorgaans zaken waar advocaten wel een mening over hebben, maar niet altijd verstand van. Wil een kantoor in een zwaar concurrerende en veranderende markt structureel boven het maaiveld uitsteken, dan moeten deze zaken modern en goed geregeld zijn.

In dit boek worden stapsgewijs de verschillende aspecten doorlopen die kunnen leiden tot een deugdelijke aan de huidige tijd aangepaste strategie en daarop gebaseerde exploitatie van het kantoor. Het boek geeft een handleiding hoe een praktijk op te bouwen, deze te onderhouden en winstgevend te exploiteren.

In deze tweede herziene druk is een aantal hoofdstukken toegevoegd. Daarnaast zijn de bestaande hoofdstukken herzien en uitgebreid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.