Ondernemingsrecht begrepen

Peter Enthoven; Nynke van der Schaaf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ondernemingsrecht begrepen

paperback/ gebrocheerd: € 41.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907263, 390 blz., March 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 732 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Recht begrepen

trefwoorden: juridisch ondernemingsrecht privaatrecht

beschrijving

Ondernemingsrecht begrepen behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het ondernemingsrecht en kenmerkt zich door een heldere opbouw. Eerst worden de algemene thema’s rondom rechtspersonen
besproken: oprichting, taak- en bevoegdhedenverdeling, besluitvorming, vertegenwoordiging, doeloverschrijding, tegenstrijdig belang, doorbreking van aansprakelijkheid, omzetting en ontbinding. Vervolgens komen de privaatrechtelijke rechtspersonen in de volgorde van de wet aan de orde. Aansluitend worden geschilbeslechting en reorganisatie (fusie,
splitsing en joint venture) besproken. Tot slot komen de personenvennootschappen – die naar huidig recht geen rechtspersoonlijkheid hebben – uitgebreid aan de orde.

Thema’s die door studenten als lastig worden ervaren, worden aan de hand van schema’s verduidelijkt. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vraagstukken en casusposities waarmee studenten kunnen oefenen in het toepassen van de bestudeerde stof. Deze zijn ontleend aan de alledaagse praktijk en worden door studenten als zeer herkenbaar ervaren. De (uitgebreide) uitwerkingen kunnen door de docent bij de uitgever worden aangevraagd.

Dit boek gaat over de vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij, naamloze vennootschap, besloten vennootschap, stichting, maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap. Waar nodig wordt de samenhang met de leerstukken uit het algemeen vermogensrecht verduidelijkt.

Na bestudering heeft de student een gedegen basiskennis van de in Nederland voorkomende ondernemingsrechtelijke leerstukken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteurs zijn beiden docent Ondernemingsrecht aan de Hogeschool Utrecht. De collega’s die behulpzaam zijn geweest met het becommentariëren van delen van dit boek willen we zeker noemen: Arthur Dazler, Merijn Maassen, Kathelijne Pennings, Arie van der Kraan, Babette van der Wielen en Paul van Grinsven. Hun feedback is waardevol geweest!toelichtingOndernemingsrecht begrepen behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het ondernemingsrecht en kenmerkt zich door een heldere opbouw.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.