Een voortdurende schoolstrijd

Identiteitsgebonden benoemingsbeleid ten aanzien van personeel op orthodox-protestantse basis- en middelbare scholen in Nederland in relatie tot mensenrechten

N. A. Rijke

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een voortdurende schoolstrijd

gebonden: € 56.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907133, November 2019
Formaat: 24.8 (h) x 17.9 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 1196 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

beschrijving

Kan een ongehuwde moeder, gescheiden vader, homoseksueel samenlevende persoon, of een persoon met afwijkende geloofsopvattingen, werkzaam zijn op een school voor bijzonder onderwijs? Deze vragen zorgen in Nederland van tijd tot tijd voor maatschappelijke en politieke discussie. Dit boek richt zich op identiteitsgebonden benoemingsbeleid ten aanzien van personeel op orthodox-protestantse basis- en middelbare scholen in Nederland in relatie tot mensenrechten.

Deze thematiek is zowel een strijdtoneel tussen seculier-liberalen en orthodox-protestanten, als binnen orthodox-protestantse gemeenschappen. Daarbij kunnen verschillende mensenrechten botsen, zoals de vrijheid van onderwijs en het recht op gelijke behandeling. Bij die botsingen komen ook conflicten in sociale, religieuze en culturele normen naar voren. Dit boek behandelt deze problematiek vanuit het perspectief van de verhouding tussen recht, religie, cultuur en samenleving.

Zowel bestuurders van scholen en religieuze organisaties, onderwijsjuristen en arbeidsjuristen, betrokkenen bij (christelijke) LHBT-organisaties, betrokkenen bij orthodox-protestantse scholen, als beleidsmakers behoren tot de doelgroep.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.