Psychische schade

Civielrechtelijke aansprakelijkheid voor schade door aantasting van geestelijke gezondheid, verdriet, angst, spanning, frustratie, ergernis en (ander) onbehagen

S.D. Lindenbergh

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychische schade

paperback/ gebrocheerd: € 44.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462907003, 104 blz., October 2019
Formaat: 22.1 (h) x 14.3 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 432 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

beschrijving

Psychische aandoeningen kunnen ten minste zo invalideren als fysieke aandoeningen. Psychische schade roept in het aansprakelijkheidsrecht niettemin eigen vragen op, over onrechtmatigheid, relativiteit, causaal verband en schadebegrip. Die worden in dit boek samengebracht behandeld aan de hand van deelgebieden waarop psychische schade zich manifesteert:
seksueel misbruik, overbelasting door werk, confrontatie met een schokkende gebeurtenis. Wanneer geen sprake is van objectiveerbaar geestelijk letsel, maar van verdriet, spanning, frustratie, ergernis of ander onbehagen, kan er niettemin aanleiding zijn om daarvoor aansprakelijkheid aan te nemen. Onder welke omstandigheden dat het geval is, wordt ook in dit boek verkend.

Siewert Lindenbergh is hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De rode draad in zijn onderzoek is
‘vergoeding van tranen met duiten’. Naast hoogleraar is hij onder meer raadsheerplaatsvervanger en lid van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.