Verkeersaansprakelijkheid

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verkeersaansprakelijkheid

paperback/ gebrocheerd: € 33.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906945, October 2019
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 152 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Groningen Centre for Law and Governance

redactie: Armin Vorsselman; Albert Verheij

beschrijving

Verkeersongevallen zijn een belangrijke oorzaak van letselschade. Verkeersaansprakelijkheid is derhalve een gewichtig onderwerp voor mensen die beroepshalve betrokken zijn bij de afwikkeling van letselschade. Om die reden was het 12e Gronings Letselschadecongres op 1 oktober 2018 gewijd aan het thema Verkeersaansprakelijkheid. Dit boek bevat de geactualiseerde, schriftelijke uitwerkingen van de bij die gelegenheid gehouden presentaties.
Thema’s die in dit boek door verschillende experts worden behandeld, zijn: de gebrekkigheid van art. 6:174 BW (aansprakelijkheid wegbeheerder) in relatie tot de weginrichting, voorwerpen op de weg, waarschuwingen en wegdekkeuze, de bewijslastverdeling bij art.185 WVW, art. 6:162 BW en art. 6:174 BW, het belang van de WAM-richtlijnen voor de omvang
van de aansprakelijkheid uit art. 185 WVW, de gerechtvaardigdheid van de 50%- en de 100%-regel bij eigen schuld, de voor- en nadelen van een first partyverzekering en aandachtspunten bij de analyse van de toedracht van een verkeersongeval.
Voor professionals die dagelijks bezig zijn met de afwikkeling van letselschade bevat dit boek vele relevante en praktische inzichten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.