Jaarrekeninglezen voor juristen

Peter de Geus; Heleen Scholten

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Jaarrekeninglezen voor juristen

paperback/ gebrocheerd: € 49.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906525, 298 blz., August 2019
Formaat: 23.8 (h) x 17.1 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 917 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom Juridische studieboeken

trefwoorden: jaarrekening recht jaarrekeninglezen

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Juristen krijgen vroeg of laat met cijfers te maken. Veel zaken die de jurist tegenkomt, gaan direct of indirect over economische belangen. Of het nu gaat om de oprichting van een besloten vennootschap, de inbreng van een eenmanszaak in een besloten vennootschap, een bedrijfsopvolging, de verdeling van krachtens erfrecht verkregen aandelen, de verdeling van aandelen die tot een huwelijksgemeenschap behoren, de beoordeling van de draagkracht van een ondernemer bij alimentatie, een regeling met schuldeisers of een faillissement, zonder een snel en goed inzicht in de cijfers kunnen juristen geen goed juridisch advies geven. Vaak zullen deze cijfers betrekking hebben op de jaarrekening van een onderneming of een vennootschap. Daarom is het kritisch en analytisch leren lezen en begrijpen van een jaarrekening onmisbaar voor een jurist. Dit boek wil daartoe een bijdrage leveren. Het is een inleiding in het jaarrekeninglezen die speciaal is geschreven voor juristen. Naast economische aspecten wordt er aandacht besteed aan juridische en fiscale aspecten.

Ook verkrijgbaar
Jaarrekeninglezen leer je voornamelijk door het te doen. Daarom schreef auteur Peter de Geus ook de uitgave Casuïstiek jaarrrekeninglezen, boordevol oefenvragen. Van dezelfde auteur verscheen ook de uitgave Balanslezen in de rechtspraktijk, een beknopte inleiding in het balanslezen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mr. drs. P.R. de Geus, juridisch/financieel adviseur (oud-advocaat) te Amsterdam, rechterplaatsvervanger te Rotterdam & Dordrecht, Haarlem & Alkmaar en Amsterdam, DGA tandarts- & orthodontiepraktijk te Amsterdam, docent (fiscale) bedrijfseconomie en rechtseconomie aan de juridische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam, docent belastingrecht in economisch perspectief aan de Universiteit van Amsterdam. Docent van diverse bedrijfseconomische en fiscale kantoor-, bedrijfs- en postacademisch onderwijscursussen, waar onder beroepsopleiding advocaten door CPO Nijmegen, Law Firm School en de Brauwerij.

Mr. dr. J. Scholten, universitair docent fiscale en notariële bedrijfs economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, docent van diverse bedrijfseconomische en fiscale kantoor-, bedrijfs- en postacademische onderwijscursussen.
toelichtingDit is een inleiding in het jaarrekeninglezen die speciaal is geschreven voor juristen. Naast economische aspecten wordt er aandacht besteed aan juridische en fiscale aspecten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Jaarrekeninglezen voor juristen

paperback/ gebrocheerd: € 49.00

Meer boekennieuws op Facebook.