Ethiek en recht in kort bestek

Edward Schotman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ethiek en recht in kort bestek

gebonden: € 31.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906464, 186 blz., October 2019
Formaat: 23.9 (h) x 17.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 371 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: HBO-reeks

beschrijving

In Ethiek en recht in kort bestek worden kort de belangrijkste stromingen in de ethiek belicht en de relatie die deze stromingen hebben met het recht. Het is geschreven voor HBO-Rechten studenten. Het uitgangspunt van het boekje is de gedachte dat inzicht in de ethiek hen zal helpen het recht beter te begrijpen. Daarnaast is het leuk en waardevol om iets van ethiek te weten. Ethiek stimuleert het denken over wie je bent of wilt zijn en het verruimt de blik op de wereld.

Het eerste hoofdstuk introduceert de bouwstenen van de moraliteit: normen, waarden en deugden. Daarna worden in drie hoofdstukken drie belangrijke ethische stromingen beschreven: plichtethiek, gevolgenethiek en deugdethiek. Er zijn meer ethische stromingen, maar voor een eerste kennismaking is dit een juiste keuze. Steeds is er een relatie met het recht gelegd. Daarna volgt een hoofdstuk over rechtvaardigheid, omdat maatschappelijke rechtvaardigheid het doel van de sociale ethiek is en het recht een belangrijke rol in de verwezenlijking van rechtvaardigheid speelt. Het laatste hoofdstuk is een hoofdstuk over integriteit. Integriteit staat hoog op de agenda bij de overheid en in het bedrijfsleven. In de beroepspraktijk krijgt iedereen met integriteitskwesties te maken. Voor HBO-juristen bestaat daarbij de kans dat zij uit hoofde van hun functie met integriteitsvraagstukken in aanraking komen. Bijvoorbeeld als complianceofficer of als ambtenaar belast met integriteitsbeleid.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edward Schotman is docent beroepsethiek aan de Hogeschool van Amsterdam bij de studierichting HBO-Rechten.toelichtingIn Ethiek en recht in kort bestek worden kort de belangrijkste stromingen in de ethiek belicht en de relatie die deze stromingen hebben met het recht. Het is geschreven voor HBO-Rechten studenten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.