Arresten Arbeidsrecht

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Arresten Arbeidsrecht

paperback/ gebrocheerd: € 46.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906341, 719 blz., September 2019
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 1050 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom Jurisprudentie en documentatie

redactie: Yvonne Erkens; Barend Barentsen

trefwoorden: arbeidsrecht recht arresten arbeidsrecht

beschrijving

Arbeidsrecht is in belangrijke mate rechtersrecht. In deze bundel zijn bijna 70 arresten van de Hoge Raad en het Hof van Justitie van de EU opgenomen op het gebied van het individuele en collectieve arbeidsrecht. Bij de uitspraken van de Hoge Raad zijn de conclusies van de advocaat-generaal opgenomen, waardoor de bundel zowel in de bachelor- als in de masterfase van de studie kan worden gebruikt. De arrestenbundel kan worden gezien als een aanvulling op het boek Inleiding Nederlands sociaal recht (elfde druk, Den Haag: Boom juridische uitgevers 2017), maar biedt ook zonder dat boek een handzaam overzicht van de belangrijkste arbeidsrechtelijke jurisprudentie.
Met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid op 1 juli 2015 is het ontslagrecht ingrijpend gewijzigd. Veel van de voor die datum verschenen uitspraken van de Hoge Raad zijn daardoor gedateerd. Om die reden zijn in deze bundel alleen de arresten op het gebied van het ontslagrecht opgenomen die ook voor de toepassing van het nieuwe ontslagrecht van belang kunnen zijn.
Het boek is onderverdeeld in twee delen: deel I bevat de arresten op het gebied van het individuele arbeidsrecht, deel II de arresten op het gebied van het collectieve arbeidsrecht. De uitspraken zijn in chronologische volgorde opgenomen en het boek bevat een alfabetisch register alsmede een register op onderwerp.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIn deze bundel zijn bijna 70 arresten van de Hoge Raad en het Hof van Justitie van de EU opgenomen op het gebied van het individuele en collectieve arbeidsrecht.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.