Vreemdelingenrecht begrepen

Parviz Samim

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vreemdelingenrecht begrepen

paperback/ gebrocheerd: € 40.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906310, 340 blz., August 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 654 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Recht begrepen

trefwoorden: juridisch vreemdelingenrecht

beschrijving

Dit boek beoogt studenten kennis te laten maken met de wereld van het vreemdelingenrecht. De kernzaken van het vreemdelingerecht worden in voor de studenten duidelijke taal uitgelegd. Tevens wordt gebruik gemaakt van vele praktische voorbeelden. Een deel van deze voorbeelden is fictief. Een ander deel is gebaseerd op rechterlijke uitspraken. Zodoende weten studenten hoe het vreemdelingenrecht in de praktijk wordt toegepast. Voorts worden vele ingewikkelde vreemdelingenrechtelijke onderwerpen schematisch weergegeven. Doordat het boek in vijf delen is verdeeld, is het niet alleen geschikt voor de zelfstandige cursus vreemdelingenrecht, maar ook voor cursussen waar het vreemdelingenrecht een onderdeel van is.

Dit boek is geschreven voor studenten aan de opleidingen hbo-rechten en SJD. Daarnaast is het geschikt voor professionals die binnen hun werk te maken krijgen met het vreemdelingenrecht.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Parviz Samim is geboren en opgegroeid in Afghanistan. In 1997 is hij samen met zijn ouders als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. Daar heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker (ROC-Aventus Apeldoorn), Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en Rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent Recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht. Parviz Samim werd in 2016 door de studenten en de jury verkozen tot Docent van het Jaar van de Hogeschool Utrecht. In 2017 is hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar van het hoger onderwijs. In 2018 ontving hij de HUgenotenprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de Hogeschool Utrecht. De auteur beheert de Facebookpagina Juridische Bijles met duizenden volgers. Hij deelt daar onder andere zijn kennis op het gebied van het vreemdelingenrecht.toelichtingDit boek wil studenten laten kennismaken met de wereld van het vreemdelingenrecht. De kernzaken van het vreemdelingenrecht worden in voor de studenten toegankelijke taal uitgelegd. Ook wordt gebruikgemaakt van vele praktische voorbeelden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.