Bijzondere overeenkomsten begrepen

Ivar Timmer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bijzondere overeenkomsten begrepen

paperback/ gebrocheerd: € 31.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906297, 236 blz., August 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 462 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Recht begrepen

trefwoorden: bijzondere overeenkomsten juridisch

beschrijving

Bijzondere overeenkomsten zijn overeenkomsten met een speciale regeling in de wet. Voorbeelden uit het Burgerlijk Wetboek zijn de koop-, huur- of vervoersovereenkomst.

Bijzondere overeenkomsten begrepen is een inleiding in het recht rondom bijzondere overeenkomsten. Het behandelt de verhouding tussen het algemene overeenkomstenrecht en
de bijzondere overeenkomsten en gaat in op de belangrijkste aspecten van de volgende overeenkomsten uit Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek:

- koop;
- consumentenkoop;
- arbeid;
- opdracht;
- aanneming van werk;
- vaststellingsovereenkomst;
- verzekeringsovereenkomst.

Bij de behandeling ligt de nadruk op het gebruik en de functie van deze overeenkomsten in de beroepspraktijk. Waar komen deze overeenkomsten voor in de rechtspraktijk? Welke problemen ontstaan in de praktijk? Hoe worden die opgelost? Het boek start met een behandeling van enkele belangrijke algemene leerstukken van het overeenkomstenrecht.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ivar Timmer is als docent en onderzoeker verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.toelichtingBijzondere overeenkomsten begrepen is een inleiding in het recht rondom bijzondere overeenkomsten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.