Commentaar & Context Omgevingsbesluit

J.H.G. van den Broek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Commentaar & Context Omgevingsbesluit

gebonden: € 66.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462906150, July 2019
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 692 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Commentaar & Context

beschrijving

In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. De wet gaat over de fysieke leefomgeving en activiteiten die gevolgen kunnen hebben voor die leefomgeving. De Wet ruimtelijke ordening, de Wabo, de Waterwet en de Wet natuurbescherming vervallen.

Het Omgevingsbesluit bevat procedureregels over omgevingsplan, omgevingsverordening, waterschapsverordening, programma’s, projectbesluit, meldingen, maatwerkvoorschriften en omgevingsvergunningen. Ook is hierin te lezen welk bestuursorgaan bevoegd gezag is voor het verlenen van een omgevingsvergunning en welk bestuursorgaan advies mag geven of advies met instemming.

Het Omgevingsbesluit kent verder regels over de gedoogplichtbeschikking, milieueffectrapportage, handhaving, uitvoering, elektronisch verkeer en omgevingsdocumenten.

Overheden, bedrijven, adviseurs, advocaten, wetenschappers en studenten kunnen zich met deze uitgave voorbereiden op de nieuwe wet. Elk artikel is voorzien van een parlementaire toelichting, zodat meteen duidelijk is wat de wetgever heeft bedoeld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.