Vastgoedtransacties deel 2

Hendrik Heyman; Steven Bartels; Valerie Tweehuyzen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vastgoedtransacties deel 2

gebonden: € 106.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462905979, 548 blz., December 2019
Formaat: 24.8 (h) x 18.0 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 1120 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom Masterreeks

beschrijving

In dit boek worden de praktijk en de theorie van de overdracht van vastgoed besproken. Het geldende Nederlandse privaatrecht op het onderhavige deelgebied wordt in kaart gebracht en vele rechtsvragen die daarbij opdoemen worden beantwoord.
De hoofdstukken 2 tot en met 6 behandelen onderwerpen die bij iedere overdracht van vastgoed een rol spelen: overdraagbaarheid van het goed (hoofdstuk 2), beschikkingsbevoegdheid van de vervreemder (hoofdstuk 3), een geldige titel die als rechtvaardiging voor de vermogensverschuiving kan dienen (hoofdstuk 4) en een leveringshandeling die aan de wettelijke vereisten voldoet (hoofdstuk 5) met daarop aansluitend het verloop van het geldverkeer via de notariële kwaliteitsrekening (hoofdstuk 6). De daaropvolgende hoofdstukken gaan over onderwerpen die meer aan de periferie liggen, zoals voorwaardelijke overdracht, Vormerkung, derdenbescherming, beslag, reële executie en verjaring.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Prof. mr. H.W. Heyman is emeritus hoogleraar notarieel recht en burgerlijk recht aan de Universiteit Utrecht en was gedurende vele jaren notaris en adviseur te Rotterdam.

Prof. mr. S.E. Bartels is hoogleraar burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en verbonden aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R).

​​​​​​​Mr. drs.V.Tweehuysen is universitair docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en verbonden aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R).
toelichtingIn dit boek worden de praktijk en de theorie van de overdracht van vastgoed besproken. Het geldende Nederlandse privaatrecht op het onderhavige deelgebied wordt in kaart gebracht en vele rechtsvragen die daarbij opdoemen worden beantwoord.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.