Grondslagen internationaal belastingrecht

O. Blankestijn; M. van Gorp; H. Vermeulen; M.F. de Wilde; C. Wisman; Z. Zalmai

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grondslagen internationaal belastingrecht

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462905849, December 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 605 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom fiscale studieboeken

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit boek beschrijft de grondslagen van het internationale belastingrecht en de grondbeginselen van het Europese belastingrecht. Het internationale belastingrecht moet hier worden opgevat als de belastingheffing in grensoverschrijdende situaties vanuit Nederlands perspectief. De lezer wordt bekendgemaakt met de kernleerstukken van het internationale belastingrecht. Daarbij staan de bronnen van internationaal belastingrecht, algemene beginselen van internationaal belastingrecht, methoden van voorkoming van dubbele belasting, de buitenlandse belastingplicht in de inkomstenen
vennootschapsbelasting, de internationale aspecten van de loonbelasting, de werking van belastingverdragen, het Nederlandse verdragsbeleid en de werking en de invloed van het EU-recht centraal. Behalve veel voorbeelden bevat het boek ook een groot aantal kennisvragen en oefenopgaven (met antwoorden). Het is daardoor bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden.

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor universitaire en hbo-studenten die juridische of economische opleidingen volgen waarin een algemene inleiding in het internationale en Europese belastingrecht verplicht is. Door de overzichtelijkheid en toegankelijkheid is het boek echter ook geschikt voor de praktijk als het erom gaat snel grip te krijgen op de grondslagen van het Nederlandse internationale belastingrecht en het Europese belastingrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Grondslagen internationaal belastingrecht

paperback/ gebrocheerd: € 49.50

Meer boekennieuws op Facebook.