Donner und Blitz

Lezingen en toespraken van Piet Hein Donner

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Donner und Blitz

paperback/ gebrocheerd: € 35.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462905627, October 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 837 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

redactie: Bart-Jan van Ettekoven; Leontine Weesing-Loeber; Jaap Polak; Gerard Roes; Luc Verhey; Ben Vermeulen; Arnold Weggeman

beschrijving

Piet Hein Donner heeft in zijn werkzame leven veel toespraken gehouden. In verschillende hoedanigheden en bij de meest uiteenlopende gelegenheden. Dit boek bevat een thematische selectie van die toespraken, die gaan over een veelheid van onderwerpen op vele verschillende terreinen. Ze zijn uitgesproken bij officiële gelegenheden of in een meer besloten omgeving. Ook de stijl is uiteenlopend: van zijn plechtige Leidse oratie tot de bekende Donnerrap.

Alle toespraken hebben één ding gemeen: zij zijn Donneriaans. Piet Hein Donner weet zijn toehoorders altijd tot nadenken aan te zetten. Hij prikkelt en dwingt degene met een andere opvatting scherper te bepalen waar het om gaat en zijn eigen argumenten duidelijker onder woorden te brengen. In die zin draagt hij er altijd aan bij het debat op een hoger niveau te brengen.

De titel van dit boek met toespraken 'Donner und Blitz' is ontleend aan de bekende polka van Johan Strauss jr., 'Unter Donner und Blitz'. Het beluisteren van polka's vergt enig geduld. Ze zijn melodieus en aangenaam om naar te luisteren en ze proberen de luisteraar ook te boeien door zorgvuldig geregisseerde herhalingen. Zo is het ook bij de toespraken van Piet Hein Donner. Zelden heel erg kort, soms een klassieke herhaling, maar altijd inspirerend en humoristisch.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.