Fiscale behandeling van de DGA

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fiscale behandeling van de DGA

paperback/ gebrocheerd: € 43.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462905429, 265 blz., November 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 516 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

serienaam/reeks: Boom fiscale studieboeken

redactie: Suzanne Mol-Verver

beschrijving

Dit studieboek bevat een overzicht van de fiscale behandeling van de Directeur-Grootaandeelhouder (DGA). Bij de behandeling wordt ingegaan op de diverse fiscale wet- en regelgeving waarmee de DGA te maken krijgt. De volgende heffingen staan centraal: Wet inkomstenbelasting 2001, Wet op de loonbelasting 1964, Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Successiewet 1956.

Het boek is verdeeld in twee afzonderlijke delen. Het eerste gedeelte vormt een behandeling op hoofdlijnen van de verschillende fiscale regelingen waarmee een DGA te maken krijgt. In het tweede gedeelte wordt op thematische wijze ingegaan op de fiscale gevolgen van een aantal veelvoorkomende situaties waarmee een DGA in de praktijk geconfronteerd kan worden.

'Fiscale behandeling van de DGA' is in oorsprong bedoeld als studieboek voor studenten fiscaal recht en fiscale economie aan de universiteiten en hogescholen, maar is ook geschikt voor de fiscale beroepspraktijk.

Fiscale behandeling van de DGA is een initiatief van de leerstoelgroep belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.