Nederlands migratierecht

Karin Zwaan; Ashley Terlouw; Tineke Strik

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Nederlands migratierecht

paperback/ gebrocheerd: € 42.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462905092, November 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 1030 gram.

Uitgever: Boom Juridische uitgevers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit boek over het Nederlands Migratierecht presenteert het beleid en de regelgeving die voor vreemdelingen de toelating tot, het verblijf in en het vertrek uit Nederland bepalen. De snelle ontwikkelingen in het migratierecht maakten een tweede druk in 2018 van dit boek onontbeerlijk.
De Nederlandse wet- en regelgeving en de jurisprudentie daarover worden in belangrijke mate bepaald door internationale en Europese verplichtingen die Nederland is aangegaan. Denk aan het Vluchtelingenverdrag en het Europees Verdrag voor de rechten van de mens en zeker ook aan het Unierecht, dat bijna alle onderdelen van het migratierecht voor Unieburgers en derdelanders beheerst. Het boek plaatst de Nederlandse regels in deze internationale en Europese context. Dat helpt de lezer bij het toepassen, interpreteren en beoordelen van de wet- en regelgeving. Deze opzet maakt het boek waardevol voor zowel studenten als praktijkjuristen.

Naast hoofdstukken over de algemene materiële en procesrechtelijke regels, krijgt het verblijf op grond van gezinshereniging, arbeid, studie en asiel afzonderlijke aandacht. Elk onderdeel begint met een casus en een aantal vragen daarover.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Nederlands Migratierecht

paperback/ gebrocheerd: € 42.50

Meer boekennieuws op Facebook.