De stad als organisatie

Lessen uit The Wire

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 33.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462761186, geïllustreerd, 400 blz., March 2016
Formaat: 23.0 (h) x 17.1 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 848 gram.

Uitgever: Vakmedianet Management B.V.

redactie: Rob van Es; Juliska van Rossum

beschrijving

De televisieserie The Wire is een vertelling van tientallen uren over de wijze waarop de stad Baltimore functioneert. De serie schetst een enorm goed beeld van de problemen die in de stad leven. De bijzondere combinatie van feit en fictie levert de ideale casestudy voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. In De stad als organisatie schrijven diverse onderzoekers en professionals over hun inzichten en ervaringen in Nederland, soms in overeenstemming, soms in contrast met de situatie in Baltimore. De Amsterdamse Officier van Justitie Willem Nijkerk maakt een boeiende vergelijking tussen het drugsgedoogbeleid in 'Hamsterdam' (Baltimore) en Amsterdam, en de in Nederland woonachtige journalist Robert Chesal gaat in op de bedreigde positie van de media.

In het boek wordt verder gelet op vragen als: Wordt er louter van boven naar beneden georganiseerd? Wat doen kleur, taal en sekse ertoe? Hoe bepaalt cultuur je rol? Weet het stadsbestuur wat er in de buurt gebeurt? Hoe ziet de criminaliteit eruit en wat doet de politie eraan? Hoe stellen de media zich op? Verandert de werkgelegenheid?
Kortom, de auteurs kijken naar de stad als organisatie. En hoe komt het dat de stad als organisatie steeds weer verandert, maar zo moeizaam verbetert?

Samen met de twee websites: www.amsterdamonthewire.com (onderzoek) en www.destadalsorganisatie.nl (onderwijs) vormt dit boek een bron van inspiratie voor werkcolleges en scripties, maar ook voor workshops van iedereen die beroepsmatig bezig is met de leefbaarheid van de stad.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: