Metamorfose

de nieuwe welvaart

Wim de Ridder

paperback/ gebrocheerd: € 37.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462761094, geïllustreerd, 184 blz., March 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 407 gram.

Uitgever: Vakmedianet

beschrijving

Bijna iedereen beschikt inmiddels over geavanceerde elektronische apparatuur. Deze ontwikkeling is revolutionair. Zelfrijdende auto's zorgen voor minder verkeersongelukken, zelfgeproduceerde elektriciteit voor een beter milieu, we monitoren onze gezondheid en waken over onze veiligheid. Binnenkort gaan we op een nieuwe manier op zoek naar meer werk en naar meer bewuste consumptie. Zo stevenen waarvan de regels nog moeten worden geschreven.
Dit boek is een verkenning in de nieuwe wereld die al werkelijkheid begint te worden. Er zijn onvermijdelijke aanpassingen van essentiële publieke functies nodig. Het gaat om het dichter bij elkaar brengen van de ruim beschikbare arbeid, van het kapitaal dat nu niet of nauwelijks rendeert en van de overvloedig aanwezige kennis.
Het enige doel: nieuwe welvaart scheppen.
In de nieuwe wereld is er geen toekomst voor pensioenfondsen die hun vermogen op de kapitaalmarkt beleggen om de pensioengerechtigden een welvaartsvast inkomen in het vooruitzicht te stellen. Ook zij moeten zich oriënteren op een metamorfose in hun bestaan: zij kunnen de financiers van essentiële publieke diensten worden, diensten die het gevolg zijn van de snelle opmars van de digitale technologie.
Het boek 'Metamorfose' opent het publieke debat over de nieuwe pijlers van onze welvaart.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: