Ons binnenste buiten

dialoogkaarten over professionele identiteit in organisaties

Tom van Oeffelt; Freerk Wortelboer; Manon Ruijters

€ 19.90: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462760325, January 2015
Formaat: 10.5 (h) x 6.9 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 177 gram.

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

beschrijving

Dialoogkaarten over professionele identiteit

De professionele werkelijkheid van professionals is zo in beweging dat de noodzaak groot is om te weten waar je houvast hebt, wat je kunt loslaten en waar je je hebt te vernieuwen zonder jezelf kwijt te raken. De dialoogkaarten laten je met enige afstand naar jezelf en je professie kijken. En ze helpen om met collega's of professional friends in gesprek te gaan over wat je professie inhoudt en wat professioneel handelen is.

Ons Binnenste Buiten bestaat uit 70 dialoogkaarten. Elke kaart heeft een afbeelding aan de ene zijde en aan de andere zijde een neutrale en een prikkelende vraag. Met elkaar bestrijken ze het hele 'model van professionele identiteit'(zie voor verdieping het boek Je Binnenste Buiten).

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Manon Ruijters en collega's
Manon Ruijters studeerde onder meer onderwijskunde en orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden (1992). Ze is gepromoveerd op onderzoek naar de diversiteit van leren in en om organisaties. Ze is lector bij Vilentum Hogeschool | Stoas Wageningen en adviseur bij Twynstra Gudde. Haar interesse gaat uit naar de vraag hoe we organisatieontwikkeling zo optimaal mogelijk kunnen inrichten en in balans brengen en houden met de individuele en collectieve ontwikkeling van professionals. Kernbegrippen zijn organisatieontwikkeling, leren en professionele identiteit.
Ze publiceert met regelmaat, waaronder 'Liefde voor leren' (2006) en 'Canon van het leren' (2012).

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: