Onderweg

pragmatisch veranderen in robuuste organisaties

Leike van Oss; Jaap van 't Hek

gebonden: € 47.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462760226, geïllustreerd, 350 blz., December 2014
Formaat: 25.0 (h) x 16.6 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 887 gram.

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

beschrijving

'Een fraai staaltje van professionaliteit toegankelijk gemaakt voor collega-professionals'
-Prof. dr. Léon de Caluwé

Wat kan je als veranderaar doen als je weet dat organisaties robuust en deels onveranderbaar zijn? Hoe krijg je het dagelijks handelen van mensen veranderd in een context die voortdurend uitlokt het voormalig succesvolle gedrag te blijven vertonen? Kortom; hoe zijn organisaties veranderbaar?

In Onderweg laten Leike van Oss en Jaap van 't Hek zien hoe duurzame verandering in robuuste organisaties plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatische vermogen van de organisatie zelf. De auteurs beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten.

De lezer krijgt inzicht in het maken van de vertaling van de abstractie waarmee iedere geplande verandering begint, naar het daadwerkelijk anders
handelen van mensen.

Het boek vormt een zorgvuldig uitgewerkte theorie over hoe veranderen werkt (en niet werkt). En voor de pragmatische veranderaar die direct aan de slag wil, is een bijlage opgenomen met meer dan veertig checklists en oefeningen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Leike van Oss en Jaap van t Hek werken beiden als interim-manager en organisatieadviseur; samen vormen zij adviesbureau Organisatievragen. Zij schreven eerder Onveranderbaarheid van organisaties (2008) en Ondertussen in de organisatie (2012). Beide boeken werden genomineerd als boek van het jaar door de Orde van organisatiekundigen en adviseurs.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: