Systemisch wijzer

kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken

Siets Bakker; Leanne Steeghs

 
 
gebonden: € 26.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462720213, geïllustreerd, 180 blz., September 2015
Formaat: 22.7 (h) x 22.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 763 gram.

Uitgever: Uitgeverij Thema

redactie: Sam van den Eijnden

illustrator: Espérance Blaauw

beschrijving

Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.

Praktisch handboek
Bakker en Steeghs schreven het eerste praktische handboek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer. Je leest welke drie oerkrachten er werken in de onderstroom van organisaties en teams, zodat je beter begrijpt wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had.

Signalen serieus nemen
Door je eigen systemische wijsheid 'aan te zetten' boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van 'weten', zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De oefeningen en opdrachten in het boek helpen je om fijngevoeliger te worden voor signalen die je eerder niet serieus nam.

Het resultaat: minder hard werken!
Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je team of organisatie. Je creëert nieuwe opties in je handelen en besluiten nemen wordt een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te werken, vooral in situaties die voorheen lastig waren.

Reacties van proeflezers
"Ik dacht altijd dat het systemisch werken heel ingewikkeld en zweverig was. Maar in dit boek wordt het heel helder en nuchter uitgelegd."

"Volgens mij werk ik veel te hard. na het lezen van dit boek zwem ik niet meer tegen de stroom in."

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: